Terug

'n Kievit: de eerste boerderij in de 18de eeuw

 

De naam Erve Kievit stamt uit de 18de eeuw. De eerste boerderij die hier gebouwd werd heette 'n Kievit'. Een vriend van Tonny heeft het logo ontworpen en alle bijbehorende vlaggen en borden. We zijn er erg blij mee. 

 

Na de eerste bewoners hebben er nog vele anderen gewoond met hele andere namen maar wij vonden de eerste naam het mooiste. Het plan is om nog eens meer uit te zoeken over de eerste bewoners.

 

De laatste boeren op ons erf waren de ouders Tonny en zijn oudere broer met zijn vrouw. In 1993 is Tonny's broer met zijn gezin een nieuw bedrijf gestart aan de noordkant van Haaksbergen. Sindsdien hebben wij er gewoond met Tonny's ouders. Vader Herman is gestorven in 2014 en moeder Diny in 2019. Moeder was hier geboren en getogen en daarom hebben we wat grond uit haar tuin meegegeven in haar kist. Ze hield zo van haar tuin. Zij had het bedrijf overgenomen van haar ouders net na de oorlog. Ook heeft haar zuster Anne altijd bij ons gewoond. Zij was als een tweede moeder voor ons en ze werkte ook mee op het bedrijf.